XFlow virtauksen simulointiin

Varmista tuotteesi toimivuus kaikissa olosuhteissa

XFlow on virtausmekaniikan simulointiohjelmisto Dassaultilta. Testaa tuotettasi äärimmäisissä olosuhteissa, esimerkiksi maalla, vedessä tai ilmassa. XFlow toimii partikkelipohjaisella Lattice-Boltzmann-teknologialla ja on tarkoitettu korkealaatuiseen CFD-simulointiin. Käytä monimutkaisia CFD-workflow'ta, tee vaativia ajastariippuvia simulointeja oikeasti liikkuvilla geometrioilla. Ratkaise monimutkaisia monifaasivirtauksia, mallinna vapaat nesterajapinnat ja kytke virtauslaskenta lujuuslaskennan kanssa rakenteiden kautta (FSI fluid-structure interaction). Säästä aikaa verkotuksessa ja pre-prosessoinnissa automaattisella hilangeneroinnilla sekä and adaptiivisella tihennyksellä, ja keskity designin hiomiseen ja optimointiin.

Pinnat eivät koidu haasteeksi, sillä hilaa (lattice) voi muokata parametreilla, and se mukautuu laskentageometrioihin erityisesti liikkuvilla kappaleilla.

Renderöintiominaisuudet tuovat realistista visualisointia ja tuovat paremman kokonaisnäkymän virtaukseen ja lämpölaskentaan.

Tarve fyysisille testeille pienenee XFlow'lla ja se tekee designin tekemisestä kevyempää

Lataa esite  Data Sheet 

XFlow

XFlow teille?

RAND tuo XFlow'ta Suomeen 2021 alkaen! Hanki XFlow nyt kauttamme.

Ota yhteyttä

Miten katamaraani valmistetaan?

Katso miten Sunreef Yachts valmistaa ja simuloi huippuveneitään XFlow'lla.

Katso video

Integroituu 3DEXPERIENCE:en

Käytä XFlow'ta yhdessä muiden mallinnus- ja simulointiohjelmistojen kanssa, ja tarkastele työtä reaaliajassa muiden kanssa.